Schildpadden! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Mariken Schenkels - WaarBenJij.nu Schildpadden! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Mariken Schenkels - WaarBenJij.nu

Schildpadden!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Mariken

31 Mei 2008 | Nederland, Amsterdam

Hallooo daar bennik weerr!
Ik had al wat foto's van Saba bij mn vorige bericht gedaan omdat ik eigenlijk niet zo'n zin had om er weer een heel nieuw stuk over te schrijven haha maarr gisteren heb ik me toch wat geweldigs meegemaakt dat ik toch graag eventjes wil mededelen :D
Ik ben namelijk samen met mn vriendje Lee, op turtlepatrol geweest (hij is manager van het natuurpark hier dus vandaar dat hij dat ook doet). Het houdt in dat er een ontzettend GROTE (in dit geval een Leatherback van 1,8 meter lang!) geweldig mooie schildpad het strand op komt 's nachts, een nest graaft, eieren legt en daarna weer terug de zee in gaat. Dit allemaal gebeurd in ongeveer een uur tot anderhalf uur. Ze komen altijd tussen een aantal dagen en dus is het nooit helemaaal zeker of je er een gaat zien. Maar gisteren had ik dus geluk! En dat was echt fantastisch, geweldig mooi om te zien! Ik mocht ook allemaal meehelpen met opmeten, de eieren checken en al die dingen en waauw dat is echt weer een hele ervaring!:D Loes, Maartje en Mart! (sorry Mart :$) opgebeld die aan het stappen waren en die waren nog NET optijd toen ze alweer terug het water in ging. Maar ze hebben er een glimpje van kunnen opvangen! ;)
Al met al een schildpadden weekend want eerder met snorkelen nog een en vanmiddag met duiken weer 2 gezien! En een haai! Echt dat duiken is geweldig! Zowiezo, omdat als het niet echt vlot met het project, ik mn drukke, hectische leventje in Nederland erg begin te missen. Het is hier allemaal zooo langzaam en relax. Volgens mij ben ik uitgerelax-ed :p duss dat duiken is echt een mooie manier om actief te kunnen zijn en geweldige dingen te zien!

We hebben ook weer een kleine tegenvaller met het project gehad. We willen dus mensen vanuit Aruba samen gaan brengen met het team dat we hier hebben opgezet die verantwoordelijk gaan worden voor de Child helpline, krijgen we leuk te horen dat het misschien allemaal pas in Juli kan gaan gebeuren, terwijl wij dan alweer naar huis gaan. Wil dus zeggen dat we geen drol meer zouden kunnen doen nu. Wij weer vragen waarom dat dan pas in Juli kan, omdat dat zowiezo niet handig is omdat de kinderen dan zomervakantie hebben en je dus niet goed kan promoten. Natuurlijk wacht je dan weer een halve week op reactie dusss we houden het spannend, pff ;)

Foto's van het duiken komen eraan!!

-x-
Mariken

• 02 Juni 2008 - 00:21

Ilse:

uitgerelax-ed zijn, dat herken ik wel! Soms ( in de weekenden) is het wel fijn dat trage gedoe, maar door de week mag het van mij ook wat sneller. En inderdaad 1,5 week op reactie wachten is lang, maar dat waren we toch ook wel een beetje gewend van school toch?! Ik ben benieuwd naar de foto's! Wanneer komen jullie langs hier? Ik weet door al die relaxedheid namelijk wel alle hotspots van Curacao en ik kan op Nederlands tempo dat wel laten zien!

suc6 met het project, hoop dat het goedkomt, ik ga duimen!

dikke kus!

• 02 Juni 2008 - 09:06

Mama:

nou, nou mariken, verlangen naar druk en hectisch, als je daar je top 10 ervaringen van je leven kunt opdoen. Volgens mij moet je het verlangen naar druk en hectisch maar onderdrukken,dat kan altijd nog de komende 45 jaar !!!!!

• 05 Juni 2008 - 16:44

Carlijn:

heee Mariken,
    gaaf om te zien lijkt me!!
    ja ik blijf trouw je verhalen lezen, keer op keer, dus nu ook maar weer eens een verhaaltje erbij schrijven he..

maar jullie vermaken je nog steeds wel goed denk ik zo :)
    maar als je je drukke hectische leventje al begint te missen, dan geniet toch nog maar ff lekker van het relaxen hihi, bij ons is het druk genoeg iig haha, dus daar zit je straks zo weer in :)
    we moeten na deze week nog 4 weken en dan ok lekker vakantie.
    maar weet je al iets meer over je project?? zou wel jammer zijn als dat allemaal pas geregeld kan worden als jullie weg zijn he. Kunnen jullie het dan wel goed afronden voor school enzo?? nou vast wel he..

maar ik ga maar weer s stoppen, we mailen nog wel haha..

succes en veel plezier want tis alweer bijna om.. enne de groetjes aan Loes en Maartje
    xx

• 05 Juni 2008 - 21:16

Sietze:

heheheheh :)

klinkt allemaal nog steeds geweldig.. hmmm.. volgens mij wil jij straks niet eens meer terug?
    moeten we alvast een ander huisgenootje voor jou gaan zoeken? :P

was je trouwens nog van plan om naar lowlands te gaan? of moest je daar nu werken?

naja.. time will tell :)

dikke kus Sietze

• 07 Juni 2008 - 08:42

Bastiaan:

Mooie foto's joh ! En succes :) Groetjeees.